Bilinçli sedasyon ile diş tedavisi nedir? Antalya
Bilinçli sedasyon hastaya bilinci açık olarak uygulanan sedasyon yöntemidir. Anestezi uzmanının ya da diş hekiminin söylediklerini duyar ve verilen komutları yerine getirir. Kullanılan ilaçların etkisiyle geçici unutkanlık oluşur. Tedavi sürecinde yaşanan, birçok huzursuz edici ses dokunma veya basınç hissini hasta hatırlamaz. Zamanın gerçek anlamda farkında olmadığından, işlemin kısa sürede ve keyifli geçtiği algısı oluşur.
Bilinçli sedasyon, damar yolundan verilen anestezik ilaçlarla, hastanın solunumunu devam ettirebilmesine olanak verecek şekilde bilinç düzeyinin baskılanmasıdır.
Sedasyon hem erişkinde hem de çocuklarda kullanılabilir. Erişkinde damar yolu açılarak uygulanabilirken; küçük yaş çocuklarda meyve suyu içine karıştırılan ilaçlarla sedasyon sağlanabilir.
Diş Tedavi Korkusuna Sedasyonla Çözüm - Ücretsiz Randevu
Antalya'da bilinçli sedasyon ile diş tedavisi yaptırmak için aşağıdan ücretsiz randevu oluşturabilirssiniz.
20+ yıl diş tedavileri tecrübesi ve profesyonel hasta hizmetleri.
Bilinçli Sedasyon ile Diş Tedavileri Sık Sorulan Sorular
Bilinçli Sedasyon Antalya
- Hasta açısından konforlu ve güvenli bir ortam sağlar.
- Korku duygusunu ortadan kaldırır.Hastanın, ağrıyı hissetmesinin önüne geçilir.
- Diş hekimi korkusu olan çocukların, belleklerinde doğabilecek kötü izlenim ve travmaların oluşmasını engeller.
- Çocuklarda, sedasyonla yapılan diş tedavisinin en önemli sonucu psikolojik bir travma yaşamalarının önüne geçilmesidir. Kalp ve tansiyon hastalarında uygulanabilir.
- Kanal tedavisi
- Diş eti tedavileri
- İmplant ve gömülü diş cerrahisi
- Protez işlemleri
- Bilinçli sedasyon, diş hekimi korkusu olan ve bu nedenle tedavilerini erteleyen hastalar için uygun bir yöntemdir.
Genel anestezi başlıca üç grup ilaç kombinasyonu ile sağlanır.
- Hipnotik ilaçlar yardımı ile hastanın geçici şuur kaybı,
- Narkotik analjezikler uygulanarak hasta bilinçsiz olsa bile ağrısız bir operasyon geçirmesi,
- Kas gevşetici ilaçlar ile vücuttaki tüm kaslar gevşetilerek rahat bir cerrahi ortam sağlanır.
- Hastanın solunumu anestezi uzmanı kontrolünde anestezi cihazı (solunum cihazı) ile sağlanır.
Hastalarımız öncelikle ihtiyaçları saptanıp gerçekleştirilecek diş tedavileri, ilgili bölümlerce planlanır ve sonrasında pre-op anestezi muayeneleri yapılır. Anestezi muayenesinde öncelikle hastanın detaylı özgeçmiş (öncesinde geçirdiği ameliyat ve hastalıklar, sürekli kullandığı ilaçlar vb.) bilgileri edinilip, fizik muayenesi gerçekleşir. Gereken tetkikler yapıldıktan sonra ameliyat randevusu verilir.
Sedasyon etkileri
Tedavi sürecinde yaşanan, birçok huzursuz edici ses dokunma veya basınç hissini hatırlamaz. Zamanın gerçek anlamda farkında olmadığından, işlemin kısa sürede ve keyifli geçtiği algısı oluşur.
Sedasyon Uygulaması
Sedasyon hem erişkinde hem de çocuklarda kullanılabilir. Erişkinde damar yolu açılarak uygulanabilirken; küçük yaş çocuklarda meyve suyu içine karıştırılan ilaçlarla sedasyon sağlanabilir.
Sedasyon Sonrası
Sedasyon esnasında hastanın bilinci açıktır. Tedavi öncesi 4-6 saat aç ve susuz kalınması gerekir. İşlem sonrası araba kullanılması sakıncalıdır, sonrasında normal hayata dönülebilir.
Sağlıklı dişlere sahip olmak ve daha fazla bilgi almak için dental turizm ve implant makalelerini mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.