Diş Kanal Tedavisi nedir? Antalya'da kanal diş tedavisi alırken nelere dikkat edilmelidir?
Endodonti özellikle kök kanalı tedavilerinin gerçekleştirildiği ana bilim dalıdır. Kök kanalı tedavisinden sonra, dişin çevre dokular ile ilişkisi kesilerek, enfeksiyonun bir daha oluşmaması ve dişin çevre dokularında meydana gelmiş bir hasar varsa onun onarılması amaçlanır.
Kök kanalı tedavisinden sonra, dişin çevre dokular ile ilişkisi kesilerek, enfeksiyonun bir daha oluşmaması ve dişin çevre dokularında meydana gelmiş bir hasar varsa onun onarılması amaçlanır.
Kanal Tedavisi - Endodonti Diş Tedavileri Sık Sorulan Sorular
Endodonti - Diş Kanal Tedavisi - Antalya
Endodontik tedavi denince genellikle akla kanal tedavisi gelir. Diş tedavisi işlemleri arasında da en korkulan tedavi genellikle kanal tedavisidir. Günümüzde kanal tedavisi canlı dişlerde tek seansta, canlılığını yitirmiş dişlerde de genellikle iki seansta yapılmaktadır.
Kök kanalı tedavisinden sonra, dişin çevre dokular ile ilişkisi kesilerek, enfeksiyonun bir daha oluşmaması ve dişin çevre dokularında meydana gelmiş bir hasar varsa onun onarılması amaçlanır.
- Sinire ulaşmış çürüklerde,
- Travma ve zorlama sonucu sinirlerin zarar gördüğü durumlarda,
- İşlevini yitiren dişlerde uygulanır.
Kanal tedavisi tanısı kona kişilerde; dişte hassasiyet, renk değişimi, çiğneme sırasında ve gece oluşan diş ağrıları, şişlik görülebilir.
Tedavi bitene kadar zorlayıcı yiyeceklerden mutlaka uzak durmalısınız. Diş kırığı veya geçici dolgunun düşmesi gibi durumlar olabilir. Tedaviden sonra birkaç günlük bir hassasiyet normaldir.
Kanal tedavisini takiben, özellikle de canlı dişlerin tedavisinin ardından dişte birkaç gün katlanabilir bir ağrı veya dişin üzerine basıldığında ağrı oluşabilir. Bu kanal tedavisi sonrası oluşan normal bir ağrıdır. Kanal tedavisi yapılan dişin biraz korunması ile kısa sürede ortadan kalkar. Bugün için doğru tedavi yöntemi uygulanan kanal tedavilerde başarı oranı %90’a varmaktadır.
Diş tedavileri sırasında oluşa diş duvarı kayıplarının önüne geçmek için yapılan tedavidir. Doku kaybına göre yöntemi değişmektedir.
- Döküm post,
- Vidalı post,
- Fiber postlar olarak çeşitleri mevcuttur.
- Radyografi alınarak sorunlu dişin tespit edilmesi.
- Diş canlı ise lokal anestezi yapılarak diş ve çevre dokulardaki duyarlığın yok edilmesi.
- Dişin Mine ve Dentin tabakalarındaki çürüklerin temizlenerek pulpaya ulaşılacak boşluğun oluşturulması.
- Dişe rubber dam takılarak izole edilmesi.
- Elektronik aletler kullanılarak çalışma uzunluğunun saptanması ve radyografi ile teyit edilmesi.
- Döner alet sistemleri kullanılarak kök kanalı içindeki enfekte dentin tabakalarının, mikroorganizmaların yok edilmesi ve uzaklaştırılması.
- Kök kanallarında döner alet sistemleri kullanılırken çeşitli kök kanalı dezenfektanları ile mikroorganizmaların yok edilmesi.
- Kanal tedavisine başlarken diş canlı değil ise kök kanalı içine konulacak bir kanal antiseptiği ile belirli bir süre beklenmesi ve sonraki buluşmada kök kanlarının doldurulması.
Diş Kanal Tedavisi iyileşme süreci
Diş kanal tedavisi iyileşme süreci ortalama 1-2 seanstır.
Ücretsiz RandevuAntlara Dental kliniği
Kaliteli malzeme uzun ömürlü tedaviler!
Antalya Kanal Tedavisi
Diş Tedavisinde 20+ yılı aşkın tecrübe!
Kanal Tedavi Merkezi
Dilerseniz sedasyonlu tedavi olabilirsiniz.
Antalya Endodonti Merkezi
Kanal Tedavisi
Günümüzde kanal tedavisi canlı dişlerde tek seansta, canlılığını yitirmiş dişlerde de genellikle iki seansta yapılmaktadır.
Bakım Süreci
Tedavi bitene kadar zorlayıcı yiyeceklerden mutlaka uzak durmalısınız. Diş kırığı veya geçici dolgunun düşmesi gibi durumlar olabilir.
Neden Endodonti
Diş tedavileri sırasında oluşa diş duvarı kayıplarının önüne geçmek için yapılan tedavidir. Doku kaybına göre yöntemi değişmektedir.
Sağlıklı dişlere sahip olmak ve daha fazla bilgi almak için implant ve ortodonti makalelerini mutlaka okumanızı tavsiye ederiz