Antlara dental whatsapp

Diş Beyazlatma - Bleaching nedir?

Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği - Lara, Antalya.

Diş Beyazlatma - Bleaching nedir? Diş beyazlatma tedavisi için nelere dikkat edilmelidir?

Diş Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi ve çoğu teknikte bir ışık kaynağı ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde yapılmakta ve çok olumlu, güvenli sonuçlar vermektedir. Diş beyazlatma (bleaching) uygulamasını tercih eden hastalarımızdan son derece olumlu geri beslemeler almaktayız.

Diş Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi ve çoğu teknikte bir ışık kaynağı ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde yapılmakta ve çok olumlu, güvenli sonuçlar vermektedir.

Sağlıklı dişlerin yanında, beyaz ve güzel dişlere sahip olmak kişinin özgüveni için oldukça önemlidir. Beyaz ve temiz dişler, etkileşime girdiğiniz kişiler üzerinde olumlu etki bırakmanıza katkı sağlar. Diş beyazlatma işlemi dişleri sağlıklı olan bireylerin dış tabaka renginde oluşan değişiklikleri gidermek için yapılan uygulamadır. Yapılacak muayene sonrası hem diş sağlığının hem de diş yapısının beyazlatma işlemi için uygunluğu hakkında diş hekimi ile birlikte karar verilir. Uygulama öncesinde tedavi yöntemleri ve tedavinin sonuçları hekim tarafından kişiye anlatılır.

Diş Beyazlatma iyileşme süreci

Diş Beyazlatma - Bleaching iyileşme süreci 1 günü geçmemektedir.

Ücretsiz Randevu

Diş Beyazlatma İşlemi Nedir?

Diş beyazlatma işlemi, zamanla beyazlığını kaybeden dişleri yeniden istenilen renge kavuşturmak için yapılan bir tedavidir. Özellikle dişlerde sonradan ortaya çıkan lekelerin yok edilmesi için önerilen bir yöntemdir. Dişlerde oluşan deformasyon diş yüzeyinde lekelerin hatta dişlerin sarı olmasının nedeni olarak görülür. Bu durum ağız ve diş sağlığına gerekli özenin gösterilmemesi ve tüketilen gıdalara dikkat edilmemesinin bir sonucudur.

Beyazlatma yöntemi ise bütün bu sorunlara çözüm bulmayı amaçlar. Beyazlatma işleminde mine ve dentin tabakasında oluşan lekelenmelerin giderilerek dişin eski rengini alması amaçlanır. Diş beyazlatma evde kişinin kendi başına yapabileceği bir işlem değildir. Özellikle diş beyazlatma ürünleri adı altında satılan materyallerin alınarak, doktor onayı olmadan kullanılması dişlerde istenmeyen hasarlara sebep olabilir. Bu açıdan tedavinin doktor kontrolünde yapılması sağlık açısından en doğru tercih olacaktır.

Diş beyazlatma-Bleaching nedir?, Fiyatları Antalya
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Antalya

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma, diş hekimleri tarafından dişlerde oluşan renk değişikliklerinin klinik ortamda dişe uygulanan çeşitli yöntemlerle tekrar eski rengine kavuşması işlemidir. Belli sayıda dişe uygulanabileceği gibi bütün dişlere de uygulanabilir.Beyazlatma işlemi iki yöntemle yapılmaktadır. Bu yöntemlere ev tipi diş beyazlatma (home bleaching) ve ofis tipi diş beyazlatma (office bleaching) adı verilmektedir.

Temel amaç oluşan lekelerin giderilmesi için diş yüzeyine diş beyazlatma jeli sürerek profesyonel bir şekilde yapılacak işlemlerle dişin eski rengine kavuşmasını sağlamaktır. Jelin diş yüzeyinde aktif hale gelmesini sağlamak için ışının yanında lazer de kullanılabilir.

Beyazlatma işlemi yapılırken öncelikle dişin yüzeyinde görülen lekelerin ve sarılığın giderilmesi için aşındırma yöntemi kullanılır. Bu yöntemin ardından diş yüzeyindeki lekeler parçalanır. İşlem sonucunda dişler eski beyazlığına kavuşur.

Ücretsiz Randevu - Diş Beyazlatma

Antalya'da siz de diş beyazlatma yaptırmak için aşağıdan ücretsiz randevu oluşturabilirssiniz.
20+ yıl diş tedavileri tecrübesi ve profesyonel hasta hizmetleri.

Ücretsiz Randevu

Diş Beyazlatma Hangi Durumlarda Yapılmaz?

Beyazlatma işleminin uygulanabilmesi için öncelikle diş hekimi muayenesi gerekmektedir. Diş hekimi dişin yapısının ve şeklinin bleaching işlemi için uygun olduğuna karar verdikten sonra işlemin tipi ve ne kadar süreceği belirlenir. Diş beyazlatma işlemi sağlıklı dişlere sahip herkese uygulanabilir. Ancak muayenenin ardından diş ve diş etleri ile ilgili bir probleme rastlanırsa öncelikle bu rahatsızlığın tedavi edilmesi gerekir.

Diş etlerinde ve diş minesinde oluşan yapısal bozukluklar beyazlatma işlemine engel olur. Antibiyotik kullanımından kaynaklı aşırı diş lekeleri için uygulanan beyazlatma işlemi sonuç vermeyebilir. Dişlerinde kırık ve çatlak olan kişilerde beyazlatma işlemi yapılamaz. Öncelikle bu dişlerin tedavi edilmesi gerekir. Yine diş ve diş eti hassasiyeti olanlarda da aynı yöntem izlenmelidir. Fakat diş etleri çekilmiş ve kök kısmının büyük bölümü açığa çıkan kişilerde bleaching uygulaması yapılamaz.

Beyazlatma işlemi yapılmadan önce aşırı sigara kullanan kişilerden sigarayı bırakması istenir. Çünkü tedavi yapıldıktan sonra nikotin sebebiyle diş rengi yeniden değişmeye başlar. Eğer tedavi sonrası kişi sigarayı bırakamıyorsa 3 ayda bir dişlerini temizletmesi tavsiye edilir.

Diş Beyazlatma Kimlere Yapılmaz?

  • Diş beyazlatma yöntemi diş gelişimini tamamlamamış kişilerde uygulanmaz.
  • Diş gelişimini tamamlama yaşı 16 olarak görülmektedir. Bu yaş altındaki kişilerde pulpa ve diş sinirleri en geniş boyuttadır. Eğer bu dişe beyazlatma işlemi uygulanırsa hassasiyet oluşur.
  • Ayrıca hamile ve emziren bayanlara bu tedavi yöntemi uygulanmaz.
  • Yine aynı şekilde dişlerini porselen kaplama yaptıran kişiler için de bu tedavi yapılmaz.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Evde dişlerin beyazlatılması için uygulanan çeşitli yöntemler vardır. Karbonat dışında diş beyazlatıcı macun, diş beyazlatma kalemi ve diş beyazlatma bandı bu yollardan en bilinenleridir. Fakat bu yöntemlerin ne kadar etkili olduğu ya da herhangi bir olumsuz etkisinin bulunup bulunmadığı konusu tartışmalıdır. Yapılması gereken ise ne olursan olsun yapılacak her türlü işlem için diş hekimine başvurmaktır. Diş hekimleri, diş beyazlatma işlemi için iki yöntem kullanırlar. Bu yöntemler; ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatmadır.

Ev Tipi Diş Beyazlatma (Home Bleaching) Nedir?

Beyazlatma yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntem olarak bilinir. Diş hekiminin muayenesi sonrasında bu yönteme karar verilirse öncelikle işlemin uygulanacağı kişinin diş ölçüleri alınır. Alınan ölçülere göre laboratuvarda dişlere oturtulacak olan şeffaf ve ince bir plak hazırlanır.

Özel ölçüm ve analizler sonucu hazırlanmış olan plağın diş üzerine nasıl takılacağı ve takılmadan önce hangi miktarlarda jel sürüleceği diş hekimi tarafından anlatılır. Beyazlatma işlemi sırasında sürülecek olan jelin diş etlerine zarar vermemesi için plak takıldığında dışarı taşan kısmın pamuk ya da nemli bir temiz bezle silinmesi gerekir. Eğer plaktan taşan jel gerektiği gibi temizlenmezse diş etlerini tahriş eder. Tahriş olma durumunda diş etleri hemen bol su ile yıkanmalıdır. Ardından E vitamini içeren kremle tahriş olan yüzeyin tedavisine başlanmalıdır.

Kişiye özel olarak hazırlanan plağın diş üzerinde bekleme süresi 4-6 saat arasında değişmektedir. Ne kadar süre ve hangi sıklıkla uygulanacağı da diş hekiminin tavsiyesine bağlıdır. Önemli olan plağın söylenen şekilde ve düzenli olarak takılmasıdır. Bu şekilde kullanıldığında 1-2 hafta gibi bir sürede dişlerin beyazladığı görülebilir. Düzenli kullanım tedaviden alınan verimi yükseltir.

Bu yöntem her ne kadar ev tipi diş beyazlatma olarak adlandırılmış olsa da evde diş beyazlatma yöntemlerinden biri değildir. Tedavinin bütün aşamaları klinikte yapılmaktadır.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Office Bleaching) Nedir?

Ofis tipi diş beyazlatma kısa zamanda çok etkili sonuçlar alınabilen bir işlemdir. Bu yöntemden önce diş etlerine, zarar görmemesi için koruyucu maddeler uygulanır ve ışık yardımı ile dondurulur. Bu işlemin ardından dişlerin ön yüzeyine homojen olarak diş beyazlatma jeli sürülür. Bu jellerin ışıksız aktif hale gelenleri olduğu gibi ışıkla (UV) ya da lazerle aktif hale gelenleri de vardır. Jellerin aktif hale gelmesiyle dişlerde beyazlama başlar. Işıkla aktif hale getirilen dişlerde beyazlama işlemi 1 saat sürebilir.

Özel ışık (uv) ya da lazer cihazları dişlere tek başlarına uygulandıklarında beyazlatma işlevi görmezler. Bu ışıklar diş yüzeyine sürülen beyazlatma jelinin aktif hale gelmesini sağlar. Ofis tipi beyazlatma yönteminde son dönemde ikili jel uygulaması yaygındır. Bu yöntemde dişe hem beyazlatan hem de güçlendiren jel aynı anda uygulanır.

Bu yöntemin etkisini gösterebilmesi için işlem yapıldıktan sonraki 48 saat boyunca kişinin sigara içmemesi, dişte iz ya da renk bırakan (boyar madde içeren) yiyecek ve içecekleri tüketmemesi gerekir. Aksi takdirde beyazlatma süreci olumsuz etkilenebilir. Beyazlatma işleminin ardından dişlerde oluşan hassasiyet için diş hekimi flor uygulaması yapabilir. Tedaviden önce ve sonra, hayatın her anında ağız ve diş sağlığına dikkat etmek gerekir.

Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Lazerle diş beyazlatma yöntemi aslında ofis tipi yöntemin çeşitlerinden biri olarak görülebilir. Burada dişi beyazlatma amacıyla sürülen jelin aktif hale gelmesinde lazer kullanılır. Lazer kullanımı hem tedavinin süresini kısaltır hem de hızlı bir şekilde sonuç alınmasını sağlar.

Kişi bu tedaviye gelmeden önce dişlerini florür içermeyen diş macunu ile fırçalamalıdır. Klinikte ise öncelikle kişinin dişleri temizlenir. Bu işlemler bittikten sonra ağzın açık bir şekilde durabilmesi için ağıza plastik bir koruyucu yerleştirilir. Böylece diş etleri ve diş minesi beyazlatma jelinin olumsuz etkilerinden korunur. Ayrıca diş etlerinin tahriş olması engellenir. Dişlere beyazlatıcı jel sürülür ve ardından aktif hale gelmesi için 30 saniyelik aralıklarla lazer uygulanır.

Jel, lazer uygulamasıyla birlikte köpürmeye başlar ve bu sayede dişlerdeki lekeler temizlenir. Diş üzerindeki jel, vakum yardımı ile diş hekimi tarafından temizlenir. Diş rengi istenen tona ulaşana kadar iki ya da üç defa bu işlem tekrarlanır. Son olarak diş eti üzerindeki koruyucu tabaka çıkarılarak işlem sona erer.

Dişin istenilen beyazlığa gelebilmesi için eğer gerekirse tedavi ev tipi beyazlatma yöntemi ile de desteklenebilir. Lazerle diş beyazlatma işleminden sonra bir gün boyunca sigara, çay ve kahve gibi dişte leke bırakacak maddelerin tüketilmemesi gerekir.

Ücretsiz Randevu - Diş Beyazlatma

Antalya'da siz de diş beyazlatma yaptırmak için aşağıdan ücretsiz randevu oluşturabiliriniz. 20+ yıl diş tedavileri tecrübesi ve profesyonel hasta hizmetleri.

Ücretsiz Randevu - Whatsapp

Dişlerim Ne Kadar Beyazlar?

Diş beyazlatma yönteminde amaç dişlerinizi eski rengine kavuşturmaktır. Dişlerin renginde oluşacak 2 ya da daha fazla ton açılması ciddi renk değişimine sebep olur. Diş renginin yapılacak işlem sonucunda ne kadar açılacağı sorusunun cevabı hastanın kendisindedir.

Beyazlık derecesi kişilerin diş rengine bağlı olarak farklılaşır. Örneğin sarı tonlu dişler 2 ila 6 ton arasında beyazlayabilir. Bu süre 1-2 haftadır. Yeşil ya da gri tondaki dişlerin beyazlaması daha zordur ve bu işlem uzun sürebilir.

Dişlerin beyazlatılması işleminde standart bir beyazdan söz edilemez. Diş renginin ne kadar beyazlayacağı da bu anlamda subjektif bir karardır. Çünkü insanın doğal dişlerinin her biri bile ayrı tona sahiptir. Köpek dişleri daha koyu iken, ön dişler daha açık renktedir.

Diş beyazlatma yöntemi doğal beyazlığa ulaşmaya çalışır. Tedavi ile diş renginiz açılır. Tedavi sonucu elde edilen renk diş yapısına ve dişin ana rengine göre farklılıklar gösterebilir. Ama son dönemde uygulanan teknikler istenilen sonuçların elde edilmesini sağlamaktadır.

Dişler Ne Kadar Beyaz Kalır?

Beyazlatma işleminden sonra dişlerin ulaşılan rengi ne kadar süre koruyabildiği ağız ve diş sağlığı bakımı ile doğrudan alakalıdır. Tedavi sonrası iyi bir ağız ve diş sağlığı bakımı beyaz dişlerin süresini uzatacaktır. Kişiden kişiye değişen bu süre ortalama olarak 3-4 yıldır. Fakat bu sürenin yeme içme alışkanlıkları, ağız ve diş sağlığı gibi etmenlerle kısalması ya da uzaması mümkündür.

Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Süre Alıyor?

Beyazlatma işlemi için belli bir süre tayin etmek yanlış olur. İşlem ağız yapısı, diş ve diş etlerinin durumu gibi sebeplere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Diş hekiminin muayenesinden sonra yapılacak işlemler belirlenir ve tedaviye başlanır. Sadece beyazlatma işlemi 30 dakika ile 1,5 saat arasında değişen sürelerde yapılır. Yöntem dişte istenen beyazlığa ulaşana kadar 1 ile 3 seans arasında değişebilir.

Beyazlatma İşlemi Sırasında Ağrı Duyar Mıyım?

Diş beyazlatma yöntemi sırasında ağrı olmaz. Eğer ağrı oluyorsa bunun sebebi beyazlatma işlemi sırasında kullanılan jelin diş minesi ya da diş etine bulaşması ve iyi bir şekilde temizlenmemesinden kaynaklanabilir.

Beyazlatma işlemi sonrası ağrı değil ama bir süre dişte hassasiyet oluşabilir. 24 saat içerisinde bu hassasiyet de geçer. İşlem sonrası özenli bir şekilde dişlerin fırçalanması hassasiyeti azaltacaktır. Bu döneme özgü daha yumuşak kıllı diş fırçaları kullanılabilir.

Diş Beyazlatma Ücreti Ne Kadar?

Diş beyazlatma ücreti yapılacak işlemin türüne ve seans sayısına göre değişir. Ayrıca yapılan muayene sonrası dişte oluşan rahatsızlığın giderilmesi işlemi de fiyatta değişikliğe sebep olan bir başka faktördür. Diş beyazlatma fiyatları yapılacak beyazlatma yöntemine ya da yöntemlerine göre de değişiklik gösterir. Örneğin hastanın dişlerinin eski rengine kavuşması için hem lazerle diş beyazlatma yöntemi hem de ev tipi diş beyazlatma yöntemi uygulanması gerekebilir.

Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği diş tedavisinde uzman diş hekimleri, kaliteli malzeme kullanımı, hijyen ve güvenlik standartları ile öncelikle hasta memnuniyetini hedefler. Fiyat konusunda ise kaliteli hizmet ve uygun fiyat anlayışı ile hareket eder. Diş tedavi yöntemleri hakkında soracağınız her türlü soru ve daha fazlası için hemen Antlara Dental ile iletişime geçebilirsiniz. Güzel bir gülüş sadece sizi değil etrafınızdaki insanları da mutlu eder.

Diş Beyazlatma - Bleaching - Sık sorulan sorular

Diş Beyazlatma - Bleaching - Antalya

Canlılığını yitirmiş dişlere diş hekimi tarafından uygulanır. Dişler daha öncesinde bir travmaya maruz kalmışsa veya kanal tedavisi sonrasında renkleşme meydana geldiyse dişlerin içine jel konulması yöntemiyle beyazlatma sağlanır.

Diş hekimi tarafından dişlere sürülen beyazlatma patının ışık kaynağıyla aktiflenmesiyle uygulanır. Dudaklar izole edilir ve diş etleri ışıkla sertleşen özel bir bariyerle örtülür.Normal ışık cihazıyla yapılan beyazlatmalarda seanslar yaklaşık 30-45 dakika sürer ve sonuç hemen gözlenebilir. Tedavinin süresi dişte hasar meydana getirmeyecek ölçüde diş hekimine ve hastanın istediği beyazlık derecesine bağlıdır. 2 gün arayla yaklaşık 3 seans yapılır.

Işık cihazının lazer olduğu durumlarda ise yaklaşık 1 saat süren seans sonucu tek seferde sonuç alınır.

Beyazlatma işleminin dolgular ve kaplamalar üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Bu nedenle elde edilen diş rengine göre yenilenmeleri gerekir. Beyazlatma işlemi zamana ve hastanın alışkanlıklarına bağlı olarak geri dönen bir işlemdir. Bu nedenle belli aralıklarla yenilenmesi gerekir.

Uygulaması gayet basit olan bu işlemin uzun vadede hiçbir komplikasyonu bulunmamıştır. Bu nedenle gülüşümüzü saklamak yerine böylesine kolay bir işlemle elde edilebilecek pırıl pırıl bir gülüşü sergilemek hepimizin hakkıdır. Ayrıca beyazlatma işleminin ağız ve diş sağlığı üstünde faydası olduğu da kanıtlanmıştır.

Diş sararmasına neden olan yiyecekler, içecekler aşırı tüketilirse dişler belirgin şekilde sararır. Bu sararmadan sonra ise yalnız fırçalama ile dişler beyazlatılamaz. Yine bu içecek ve yiyeceklerin aşırı tüketimi devam ettikçe diş kliniklerinde yapılan diş beyazlatma işlemlerinin de kalıcılık süresi kısalır.

Hemen hemen herkese! Ancak, tedavinin etkili olamayacağı bazı durumlar vardır. Diş hekiminiz tam bir ağız içi kontrol ve teşhisi ile dişlerin bu işlem için uygun olup olmadığını belirleyecektir. Dişleriniz sağlıklıysa daha beyaz ve doğal gülümseme için ideal bir çözümdür.

Farklı diş beyazlatma (bleaching) metotlarıyla beyazlatılan dişler bir kaç yıl beyaz kalır. Fakat bu süre kişiden kişiye değişir. Yeme-içme alışkanlıkları, sigara ve fırçalama alışkanlığı dişlerin beyaz kalma süresini etkiler.

Şu unutulmamalıdır ki bleaching her zaman istediğiniz beyazlığı sağlamayabilir. Beyazlama oranı dişlerinizin beyazlatma işlemi uygulanmadan önceki tonuna bağlıdır ve kişiden kişiye değişir. Bu yüzden diş hekiminiz ile beklentilerinizi önceden konuşmalısınız.

Diş beyazlatma veya diş ağartma, genel diş hekimliğinde çokça uygulanan bir işlem olmasına rağmen aslına Estetik/Kozmetik diş hekimliğinin alanıdır.

Beyaz dişler, gençlikle özdeşleştirildiğinden estetik görünümlü olmak isteyen kişiler tarafından oldukça arzulanırlar. Ancak şunu belirtmeliyiz ki abartılı bir beyazlık çoğu durumda estetik olmayabilir. Her zaman için yüz ve ağız yapınıza uygun düşen doğal ton daha estetik olacaktır.

Mutlu Gülüşlere İlk Adımı Atın

Siz de Antlara Dental'in sunduğu BrightSmiles çözümleri ile mutlu, özgüvenli, estetik gülüşlere sahip olabilirsiniz.

Diş Beyazlatma-Bleaching Sonrası Mükemmel Gülüşler Antlara Dental Diş Kliniği Antalya

Antlara Dental kliniği

Kaliteli malzeme uzun ömürlü beyazlatma!

Antalya Diş Beyazlatma

İletişim

Diş Tedavisinde 20+ yılı aşkın tecrübe!

Antalya Diş Beyazlatma Merkezi

İletişim

Bilinçli sedasyonlu tedavi.

Antalya Bleaching Merkezi

İletişim
diş beyazlatma icon

Diş Dışı Beyazlatma

Dişler üzerine sürülmesi ve çoğu teknikte bir ışık kaynağı ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde olur.

diş içi beyazlatma icon

Diş İçi Beyazlatma

Bir travma, kanal tedavisi vb. sebeplerle rengini yitirmiş veya değiştirmiş dişlerin iç yüzeylerine uygulanır.

icon

Tercih Sebebi

Uygulamada dişlere müdahale olmaması ve bir yan etkisi olmaması bu işlemi çok tercih edilmesini sağlamaktadır.

Sağlıklı dişlere sahip olmak ve daha fazla bilgi almak için diş eti hastalıkları ve diş kaplamaları makalelerini mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

İletişim Platformları

Antlara ile iletişime geçmenin üç basit yolu.

Ne zaman ve nasıl ihtiyacınız olursa olsun. Doğru tedaviyi bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Kliniğinizde ilk değerlendirme veya randevu için bize resimler gönderin.

Diş Sağlığınızı ve gülüşünüzü önemsiyoruz.

Antalya / Lara'da bulunan tam teşekküllü Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

İletişim Formu