İmplanttan sonra kaç gün sigara içilmez? Antalya
İmplant diş tedavisi öncesinde sigara bırakılmalıdır. Bu alışkanlık terk edilemediyse implant işlemi öncesinde en az 15 gün sonrasında en az 15 gün sigara içilmemelidir.
İmplant Tedavisi Sonrası Sigara Kullanılır mı? Antalya
İmplant tedavisi sonrasında ağız içinde, cerrahi işlem sonrası, oluşan yaralarının iyileşebilmesi için dikkatli olunmalıdır. Sigara kullanımı ağızdaki zararlı bakteri sayısını arttır. Aynı zamanda sigara kullanımı vücudun genel sistemini etkileyerek yaraların daha geç iyileşmesine neden olur. İmplant sonrası sigara kullanımı implant ile diş eti ve kemik kaynaşmasını yavaşlatır.
İmplant tedavisinin başarısını hekimin bu alandaki deneyimi kadar hastanın iyileşme sürecinde gösterdiği özen de etkilemektedir. Hasta implant sonrası için dikkat edilmesi gerekenleri yaparken itinalı davranmalıdır.
İmplant diş vidası takıldıktan sonra sigara içilirse ne olur?
İmplant diş tedavisinin ardından sigara içilirse sigaranın etkisiyle ağızdaki zararlı bakteri sayısı artar, implantın diş eti ve çene kemiği ile kaynaşma süresi uzar; diş eti iltihaplanmaları, diş eti hastalıkları yaşanabilir.
İmplant yapıldıktan sonra sigara içilirse ne olur?
İmplant operasyonları, çeşitli nedenlerle kaybedilmiş dişlerin estetik ve fonksiyonel olarak yeniden kazandırılmasını amaçlayan ciddi bir cerrahi işlemdir. İmplant diş tedavisi deneyimli diş hekimlerimiz tarafından yıllardır başarıyla yapılmaktadır. Bu işlem 3-6 ay kadar bir sürede tamamlandığı için tedavi süresince hastanın gösterdiği özen implant başarısını doğrudan etkiler.
İyileşme süresinin sağlıklı ve hızlı olabilmesi için vücut; iyi oksijenlenmiş kan dolaşımına, doğru beslenmeye ve iyi ağız hijyenine ihtiyaç duyar.
İmplant yapıldıktan sonra sigara içilirse:
Kan Dolaşımı Sistemi: Sigara içen birinin kan dolaşımı sistemi kötü etkilenir. Oysa vücut herhangi bir onarım yapmak istediğinde kan dolaşımının yeterli ve oksijenli olması çok önemlidir. Sigara kandaki oksijen oranını düşürür. Sigara içen kişilerin implant sonrası iyileşme dönemi uzayabilir ya da daha zorlu olabilir.
Enfeksiyon Riski: Sigara bireyin bağışıklık sisteminde zayıflamaya neden olabilir. İmplant işlemi cerrahi bir işlem olduğunda enfeksiyon riski taşır. Sigara kullanımı ise enfeksiyon riskini daha çok artırır.
İmplant Başarısızlığı: Sigara içen bireylerde implant başarı oranı düşmektedir. İmplantın çene kemiği ile kaynaşma süresini diş etinin iyileşme süresini sigara içmek olumsuz etkiler.
Komplikasyonlar: Sigara içmek, implant sonrası yaşanan kanamayı artırabilir.
Sağlıklı bir yaşam için ağız ve diş sağlığının iyi olması çok önemlidir. İmplant tedavisi yaptırdığınızda ağız hijyeni için sigaradan uzak durmalısınız. Sağlığa pek çok zararı olan sigarayı bırakmanız ve düzenli diş hekimi kontrollerine gelmeniz ağız ve diş sağlığınızı korumanızı sağlar.
Sigara içmek dikişlere zarar verir mi? Ağızda dikiş varken sigara içilir mı?
Sigara içmek vücudun yeterince oksijenlenmesini engeller. Bu nedenle sigara içen birinde dikişli bölge iyileşme dönemindeyken toksik maddelere, zararlı bakterilere maruz kalır. Hücrelerdeki rejenerasyon yavaşlar. Yara iyileşmesinde oksijen miktarı yeterli kanlanma olması kan dolaşımının iyi olması çok önemlidir. İmplant sonrası yara iyileşme döneminde sigara kullanımı dikişlere zarar verebilir.