Antlara dental whatsapp

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?
Evde diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Antalya

Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği - Lara, Antalya.

Diş eti çekilmesi sorunu ile karşı karşıya kalan biri vakit kaybetmeden diş hekimine başvurmalı ve tedavi olmalıdır.

Diş hekiminiz diş eti çekilmesinin, diş eti hastalığının hangi düzeyde olduğunu tespit ederek ona uygun tedavilere başlar. Diş eti çekilmesinde tedavi ve ağız hijyeninin sağlanması şarttır.

Evde diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş eti çekilmesi sorunu ile karşı karşıya kalan biri vakit kaybetmeden diş hekimine başvurmalı ve tedavi olmalıdır.

Diş hekiminiz diş eti çekilmesinin, diş eti hastalığının hangi düzeyde olduğunu tespit ederek ona uygun tedavilere başlar. Diş eti çekilmesinde tedavi ve ağız hijyeninin sağlanması şarttır.

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir?

Diş hekiminizin uyguladığı tedavilerin yanında aşağıda sıralananlar da diş eti çekilmesine iyi gelir:

  • Tuzlu su ile düzenli gargara yapın. (Tuzlu su ağız içindeki zararlı bakterilerin uzaklaştırılmasında etkilidir.)
  • Diş etlerine Hindistan cevizi yağı sürün.
  • C vitamini takviyesi alın.
  • Enfeksiyon tedavisinde etkili olduğu bilinen yeşil çay için, sarımsak tüketin.
  • Tuzlu su ile gargaranın yanı sıra çay ağacı yağı ile de gargara yapın.

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir evde?

  • Diş hekiminizin tedavisinin yanı sıra diş eti çekilmesi için evde düzenli olarak tuzlu suyla papatya suyuyla gargara yapılabilir.
  • Yeşil çay tüketilebilir.
  • Hindistan cevizi yağı, susam yağı diş etine sürülebilir.
  • C vitamini içerikli gıdalar tüketilebilir.

Diş eti çekilmesini durdurmak için ne yapmalı?

Diş eti çekilmesi durumu başladığında hemen diş hekimine başvurulmalıdır. Bunun dışında diş eti çekilmesini önlemenin en etkili yolu ağız hijyeninin sağlanmasıdır. Her gün doğru sürede doğru şekilde dişler fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı, arayüz fırçası kullanılmalıdır. Diş eti çekilmesinin enfeksiyon ile yakından ilişkisi olduğu için ağız hijyeninin sağlanması diş eti çekilmesini durdurmada etkilidir.

Diş eti çekilmesi nasıl durdurulur?

Çekilen diş eti geri gelir mi?

Diş eti çekilmesi sonrası diş etinin geri gelmesi durumu diş eti çekilmesinin düzeyiyle ilgilidir. Başlangıç seviyesindeki hafif düzey diş eti çekilmesi; diş taşı temizliği, küretaj işlemi sonrası yeniden düzelebilir. Diş eti çekilmesi sorunu yaşandığında diş hekiminiz ağız hijyeninizi sağlayacak diş taşı temizliği, derin diş temizliği, dolgu, kanal tedavisi, kaplama tedavisi gibi tedavileri yapar.

Orta düzeydeki diş eti çekilmelerinde; diş eti ameliyatı, flep operasyonları yapılarak çekilen diş etinin yeniden eski haline yakın düzeye getirilmesi sağlanabilir.

Diş eti çekilmesi diş köküne kadar ulaştığında, hastanın dişleri sallandığında yapılabilecek bir şey yoktur. Bu durumda sallanan dişler çekilmelidir.

Çene kemiği yoğunluğu uygunsa diş kaybı sonrası hastaya implant tedavisi uygulanabilir.  Hasta implant tedavisi için uygun bir aday değilse hareketli protez uygulanabilir.

Diş eti çekilmesi hangi vitamin eksikliğinden olur?

D vitamini eksikliği kemik ve diş sağlığını olumsuz yönde etkiler. Dişlerin çürümesine, diş eti hastalıklarına sebebiyet verebilir. K vitamini eksikliği ise diş etleri sağlığını bozabilir. Diş eti kanamasına diş çekilmesine neden olabilir. Vücutta d ve k vitamini eksikliği varsa ağız ve diş sağlığı için diş eti çekilmesini önlemek için bu eksikliklerin vitamin takviyeleri ile tamamlanması gerekir.

Diş etini güçlendirmek için ne yapmalıyım?

Diş etlerini güçlendirmek için dişler düzenli fırçalanmalı, diş ipi ve arayüz fırçası kullanılmalı, ağız gargarasına özen gösterilmelidir. Ağız hijyeninin iyi olduğu bireylerde diş eti hastalıklarının çok daha az görüldüğü aşikardır.

Ağız hijyeni sağlandığında diş etlerinede çekilmeye neden olan diş plağı ve zararlı bakteriler ağızdan uzaklaştırılmış olur. Gerekli vitamin takviyeleri ile vücutta eksik olan vitaminler tamamlandığında diş eti sağladığı içten de korunur.

Diş eti çekilmesi nasıl olur?

Diş eti çekilmesi ilerlerse ne olur?

Diş taşının da neden olduğu diş eti çekilmesi ilerlediğinde diş eti ile diş arasında cep oluşur. Bu ceplere diş eti hastalıklarına neden olacak zararlı bakteriler kolayca yerleşir. Diş eti çekilmesi tedavi edilmediği zaman diş kökü açığa çıkar. Çürümemiş olsa dahi sallanan bu dişler çekilir. Bu kadar ilerlemiş diş eti çekilmesi, diş eti hastalığı sonrası dişleri kurtarmak mümkün değildir, dişlerin çekilmesi gerekir.

Bireyin kaybettiği diş estetiği ve fonksiyonlarını yeniden kazanması için all on 4, all on 6 implant takma diş (hareketli protez)farklı tedavi yöntemleri denenebilir.

Diş eti kendini onarır mı?

Diş etleri enfeksiyon ve zararlı bakteriler nedeniyle şişebilir, çekilebilir ancak yeterli ağız bakım rutinleri uygulandığında, diş hekiminin tavsiyesine uygun hareket edildiğinde diş etleri kendi kendini yenileyebilir. Bunun için diş eti çekilmesinin başlangıç aşamasında olması önemlidir. Diş eti çekilmesi ilerlediğinde kendi kendini yenileyemez. Cerrahi müdahale ile diş etleri eski seviyelerine yakın bir konuma getirilebilir.

İletişim Platformları

Antlara ile iletişime geçmenin üç basit yolu.

Ne zaman ve nasıl ihtiyacınız olursa olsun. Doğru tedaviyi bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Kliniğinizde ilk değerlendirme veya randevu için bize resimler gönderin.

Diş Sağlığınızı ve gülüşünüzü önemsiyoruz.

Antalya / Lara'da bulunan tam teşekküllü Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

İletişim Formu