Antlara dental whatsapp

Parlak Gülüşler

Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği - Lara, Antalya.

Ortodonti Uygulamaları

Ortodontist tedavisi, bozuk, yamuk ve çarpık olan dişlerin hatta çenenin belirlenmesi ve diş düzeltilmesi, dişlerin düzgün ve yüz ile uyumlu bir görüntüye kavuşturulmasıdır. Hastalar çok sayıda farklı rahatsızlıktan dolayı ortodontist tedavisine ihtiyaç duyabilir. Çapraşık dişler; çiğnemeyi zorlaştırır, konuşmanın akışını bozabilir. Tedavi edilmeyen ortadontik sorunlar zamanla daha da ilerleyebilir.

Ücretsiz randevu oluştur.

Ortodonti Tedavisi

Ortodonti, çeşitli sebeplere bağlı olarak diş yapısı bozukluklarını düzeltmeye yönelik yapılan tüm işlemlerin bütünüdür. Bu tedavi yönteminde ortodontist; hastanın ağız, diş ve çene yapısını inceleyerek bir tedavi planı hazırlar. Tedavinin sonunda hasta istediği düzgün diş görüntüsüne kavuşabilir.

Ortodonti Tedavisi Nedir? Fiyatları Antalya

Ortodontist Antalya bölgesinde ihtiyaç duyduğunuz hizmetleri alabilmeniz için siz de Antlara Dental ile hemen iletişime geçebilirsiniz.

Ortodonti Tedavisi Nedir?

Ortodontist tedavisi, bozuk, yamuk ve çarpık olan dişlerin hatta çenenin belirlenmesi ve diş düzeltilmesi, dişlerin düzgün ve yüz ile uyumlu bir görüntüye kavuşturulmasıdır. Dişlerde oluşan çarpık görüntünün birçok sebebi olabilir. 

Özellikle alt çenenin doğuştan gelen yapısal şekil bozuklukları, süt dişlerinin erken ya da geç düşmeleri dişlerde bozukluğa sebep olur. Ortodontistler aynı zamanda parmak emmek, uzun süre biberon emmek gibi durumlarında ortodontik sorunlara neden olduğunu düşünmektedir.

Ortodontist Kimdir?

Ortodontist, diş hekimlerinin ek bir eğitim alarak uzmanlaşması sonucu aldığı unvandır. Ortodontistler, diş hekimlerinden farklı olarak, dişlerin hizalanması, çiğneme bozuklukları tedavisi, diş teli, braket, şeffaf plak takmak gibi işlemleri yapar. 

Diş hekimleri dişlerde oluşan çürük, diş eti hastalıkları, kök, kanal, kaplama gibi tedaviler uygularken ortodontistler, dişlerin hizalanma bozukluklarını ve çarpık görüntüye sahip diş düzeltilme ile ilgili tedavileri uygular.

Ortodonti-tel tedavisi nasıl yapılır fiyatları Antalya

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ortodontik tedavi birkaç aşamadan oluşur. Öncelikle ortodontist hastayı muayene ederek nasıl bir tedavi yöntemi izleyeceğini belirler ve hastayı bilgilendirir. Tedavinin ilk aşaması hazırlık aşamasıdır. Hazırlık aşamasında ortodonti için gerekli koşullar sağlanır. Bu koşullardan ilki hijyendir. 

Ortodontist tedavisinde sağlık bilgisi çok önemlidir. Daha sonra ağız içinde çürük olup olmadığı kontrol edilir ve çürük varsa mutlaka tedavi edilir. Ağız bakımı istenilen aşamaya geldikten sonra hazırlık aşaması bitmiş olur. 

Daha sonra planlama aşamasına geçilir. Ortodontist gerekli ölçüm ve analizleri yaptıktan sonra hastaya tedavi seçeneklerini sunar. Örneğin, bazen çekilmesi gereken dişler olabilir, hasta bu konuda mutlaka bilgilendirilir. 

Diş telleri farklı şekillerde takılabilir. Fakat en yaygın kullanılan direkt bonding yöntemidir. Bu yöntemde ortodontist dişlere braketler yapıştırır ve aralarına telleri geçirir. Daha sonra da lastikler takılır. 

Ortodonti Tedavisi Neleri Kapsar?

Ortodontist tedavisinde sıklıkla kullanılan 4 tip ortodonti tedavi yöntemini sayabiliriz. Bunların tercih sebebi genelde hastanın sahip olduğu yapısal bozukluğa ve hastanın beklentisine göre değişiklik gösterebilir. Bu yöntemler:

Metal Braketler (Metal Diş Teli)

Metal diş telleri en eski ve dayanaklı diş telidir. Çene ve diş yapısına göre ortodontist tarafından dişin iç veya dış yüzeyine yerleştirilir. Hoş bir görüntü sunmasa da çok kullanılan bir yöntemdir. Ortodonti tedavisi fiyatları açısından da en ekonomik yöntemdir. Tedavi süresi bozukluğun derecesine göre 6 ay ile 24 ay arasında sürmektedir. 

Porselen Braketler (Şeffaf Diş Teli)

Şeffaf diş teli ile metal diş teli arasında tedavinin sonuçları bakımından fark olmamaktadır. Şeffaf diş tellerinin üretildiği malzeme porselen bazlı bir materyaldir. O yüzden estetik açıdan daha güzel ve diş yapısına benzediği için doğal görünür. Fakat dayanaklılığı metal diş teli kadar yüksek değildir. Bu yüzden özellikle çocuklarda kullanımı uygun olmayabilir. 

Lingual Braketler (Lingual Diş Teli)

Diş telinin rahatsız edici görüntüsünü istemeyen hastalar için geliştirilmiş bir diş teli çeşididir. Diğer diş tellerinden farklı olarak dişin dış yüzeyine değil, görünmeyen iç yüzeyine yerleştirilir. Metal ya da porselen diş tellerinin tercih edildiği durumlarda da kullanılabilir. Lingual diş teli diğer diş tellerine göre daha maliyetlidir. 

Şeffaf Plak 

Invisalign olarak da bilinen bu yöntem, diğer tedavi yöntemlerindekilere kıyasla daha hafif diş ve çene bozukluklarının tedavisinde kullanılır. Şeffaf diş plağı tedavisinde braketler ve teller yoktur. Hastanın mevcut diş yapısı ve istenilen düzelme için özel 3D yöntemlerle ölçüm yapılır. Yapılan ölçümlere göre hastaya özel bir şeffaf plak (invisalign) hazırlanır.

Hasta bu plağı günde 22 saat takar. Diğer diş tellerinden farklı olarak hasta bu plağı dişlerini fırçalarken ya da yemek yerken çıkarıp takabilir. Estetik açıdan da diş tellerine göre daha istenilen bir görüntü sunar. 

Ortodonti, Şeffaf Plak, tel tedavisi uygulamaları, fiyatları Antalya

Ortodonti Tedavisi Neden Olmalıyız?

Ortodontik tedavi sadece estetik kaygılarla yapılan işlemler bütünü olarak görülse de aslında öyle değildir. Hastalar çok sayıda farklı rahatsızlıktan dolayı ortodontist tedavisine ihtiyaç duyabilir.  Çapraşık dişler; çiğnemeyi zorlaştırır, konuşmanın akışını bozabilir. Tedavi edilmeyen ortadontik sorunlar zamanla daha da ilerleyebilir. 

Ortodontist tedavisi ile ilerde ortaya çıkabilecek çene problemlerinin önlenmesi, düzgün bir çiğneme sağlanması, konuşma bozukluklarının önlenmesi sağlanır. İlk evrelerde olan basit ortadontik sorunlar hastaya takıp-çıkararak kullanılan lastik apareyler ile çözülebilir.

Ortodontik tedavilerde tedavinin kesintisiz yapılması, tedavi bittikten sonra da geriye dönmelerin olmaması için pekiştirme tedavileri de ihmal edilmemelidir. Bu dönemlerde de pasif olarak çalışan apareylerin kullanılması gerekebilir. 

Ortodonti Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar?

Ortodonti bölümünün baktığı hastalıklar şu şekilde açıklanabilir:

Overbite:

Üst çenedeki dişlerin alt çenedeki dişleri normale göre daha fazla örtmesidir. Bu bozuklukta bazen üst dişler alt dişlere göre daha önde olabilmektedir. Ortodonti ile bu problem düzeltilebilir.

Unberbite:

Bu problemde ise alt dişler üst dişlere göre daha önde konumlanmıştır. Bu durum da alt dudak daha önde gözükebilir ve yüzün görünümünü etkiler. Bireyleri psikolojik açıdan da olumsuz etkileyen bu görünüm uzman bir ortodontist tarafından düzeltilebilir. 

Crossbite:

Alt ve üst dişlerde birbirinin tersi yönünde kapanış görülmesi durumudur. Bu problemde ortodonti ile kolaylıkla düzeltilir. 

Openbite:

Bazı hastalarda, ağız kapanırken arka dişler birbirine değdiği halde ön dişler birbirine değmez ve dişlerin arasında boşluk kalır. 

Boşluklar:

Genetik ya da yapısal sebeplere bağlı olabileceği gibi dış etkenlerle kaybedilen dişler arasında boşluklar oluşabilir. Bu boşluklar ortodontik tedavi ya da protez diş ile düzeltilebilir. 

Çapraşıklık:

Alt ya da üst çeneden birinde veya her ikisinde birden, dişlerin yeterli yer bulamaması ile oluşan sıkışıklığın dizilim bozukluğuna sebep olması durumudur. Ortodonti ile dişlerin düzelmesi mümkündür.

Çene kisti:

Çene içerisinde gizli bir şekilde gelişen kistlerin ilaçla tedavisinde sonuç alınamaz ise ortodontist tarafından cerrahi müdahale ile kistlerin alınması mümkündür. Bu sebeplerin dışında kazalar, fiziksel travmalar ya da yaralanmalar sonucunda hastanın diş ya da çene yapısında oluşan sorunlar da ortodonti ile çözülebilmektedir.

Ortodontiste Ne Zaman Gitmeliyiz? Ortodonti Tedavisi Ne Zaman Başlar?

Çocuklarda dışarıdan bakıldığında herhangi bir bozukluk gözükmese de çocukların ortodonti muayenesinden geçmelerinde yarar vardır. Çocukların süt dişleri çıktığında da bazı diş ve çene gelişimiyle ilgili sorunlar fark edilebilir.

Genel olarak ortodontiye başlanması için süt dişlerinin düşmesi beklenir. Bazı durumlarda süt dişlerinin dökülmesi beklenmeden hareketli apareyler takılarak da ortodontik tedaviye başlanabilir. Çocuklardaki sorunların ilk evrelerde çözülmesi, ilerde daha karışık ve maliyetli bir tedaviye gerek duyma ihtimalini de azaltır. 

Ortodontist tedavisi yaklaşık 9 ile 14 yaş arasında başlar. Eskiden belli bir yaştan sonra ortodonti tedavisi yapılamıyor gibi bir algı vardı. Artık hastalar yetişkin yaş dönemlerinde de ortodontiden yararlanabilmektedir. Ortodonti tedavilerinde genelde hastaların ilk aklına gelen ortodonti tedavisi fiyatları konusudur. Hâlbuki yaşanan problemin giderilmesi için gereken tedavi yöntemine odaklanmak daha doğru olur.

Ortodonti Tedavilerin Süresi Ne Kadardır?

Ortodonti tedavilerinin ne kadar süreceği hastaların en çok merak ettiği soruların başında gelir. Bu sorunun cevabı hastaya uygulanan ortodontist tedavisinin içeriğine göre belirlenir. Hastanın tedavi sürecinde doktorun talimatlarına uyması da tedavi süresini etkiler. 

Eğer hasta diş bakımına önem vermezse ağızda oluşan bakterilerden kaynaklı asitler braketlerin yapısını bozarak kopmalara neden olabilir. Asitli içecekler içmek de aynı etkiyi yapar. Braket kopmaları tedavi süresinin uzaması demektir.

Ayrıca hastaya verilen lastiklerin düzenli kullanılmaması da tedavi sürecini uzatır. Bu şartlar da göz önünde bulundurulduğunda ortalama bir ortodonti tedavisi yaklaşık 22-24 ay arası sürmektedir. Sonrasında da pekiştirme sürecine geçilir. Bu süreçte de ortodontistin uyarıları dikkate alınmazsa dişler eski şekline dönebilir.

Ortodontik Tedavi Sırasında veya Sonrasında Ağrı veya Acı Duyulur Mu?

Hastalar ortodonti tedavisinde acı duyacaklarına dair korku yaşar. Hâlbuki ortodontik tedavi sırasında herhangi bir şekilde ağrı ya da acı duyulmaz. Yalnızca kontroller yapılırken dişlerin üzerindeki ark telleri değiştirilirken uygulanan kuvvet sonrası kısa süreli bir hassasiyet hissedilebilir.

Ortodonti tedavisi ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarına ulaşmak ve uygun fiyatlara randevu almak için Antlara Dental ile hemen iletişime geçebilir, alanında uzman diş hekimlerinden yardım alabilirsiniz. 

Hap Bilgi Bölümü

Çeşitli sebeple bozulan diş düzeninin diş telleri vasıtasıyla yeniden ideal pozisyonuna getirilmesi işlemidir. Metal, Seramik Braketler ve Incognito (lingual) Tedavi yöntemi ile uygulanabilir.

İletişim

Ortodonti iyileşme süreci 1-2 Hafta.

İletişim

Antlara Ağız ve Diş Sağlığı kliniği ekibi olarak 15 yılı aşkın süre boyunca elde ettiğimiz başarılı diş sağlığı operasyonlarına ait fotoğraflar için lütfen tıklayınız.

Ortodonti Tedavisi - Diş Teli - Antalya

ORTHODONTICS - WIRED APPLICATIONS - ANTALYA
  • Genetik faktörler,
  • Doğumsal anomaliler (dudak-damak yarığı vb),
  • Hatalı fonksiyonlar (ağız solunumu vb),
  • Zararlı alışkanlıklar (parmak emme, uzun süre yalancı emzik kullanma vb),
  • Çürük nedeniyle süt dişlerinin erken kaybı,
  • Travma.
  • Düzgün dişler, kişinin etkin şekilde ısırıp çiğnemesi ve konuşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Sağlıklı diş ve dişetlerine katkıda bulunmaktadır.
  • Dişeti hastalıklarına ve çürüğe yatkınlık azalmaktadır.
  • Farklı fonksiyonel sorunların gelişimi engellemektedir (Eklem şikayetleri vb) o dişler hem fonksiyon hem görünüm olarak daha iyi konuma gelirler ve daha estetik görünürler.

Alt ve üst çenenin birbirine göre bozulan ilişkilerini küçük yaşlarda yüze takılan özel apereylerle düzeltmeyi amaç edinen bir ortodonti alanıdır. Çoğu zaman ortopedik tedavi (çenelerin uyumu sağlanır) ve ortodontik tedavi (dişlerin kapanış uyumu sağlanır) birlikte yürütülür.

5-6 yaşlarındaki çocuklarda bazen ortodontik muayene yararlı olabilmektedir. Bu yaşlarda çoğunlukla ortodontik tedavi uygulanmasa da bazı önleyici ortodontik tedaviler oldukça yararlı olmaktadır. Bu yaşlarda uygulanacak ortodontik tedaviler önleyici ve koruyucu ortodontik tedavi olarak isimlendirilmektedir.

Ortodontik veya ortopedik tedavi ile düzeltilemeyecek durumlarda ortognatik cerrahiye başvurulur. Çene ve yüzde oluşan bozukluklar doğuştan yada kaza ve hastalıklara bağlı olarak sonradan ortaya çıkabilmektedir. Çenelerin birbirine ve yüze göre uyumsuzluğu hastalarda hem estetik hem de fonksiyonel rahatsızlıklara yol açmaktadır. Gelişen üstün teknoloji ve cerrahi teknikler ile bu bozuklukların düzeltilmesi sağlanabilmektedir.

Antalya'da ortodonti tedavisi ve Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği

Seramik Braketle Tedavi


Antlara Ağız ve Diş Sağlığı kliniğinde seramik braketler ile tedaviler yapılabilmektedir.

Metal Braketle Tedavi


Antlara Ağız ve Diş Sağlığı kliniğinde metal braketler ile tedaviler yapılabilmektedir.

Incognito (Lingual) Tedavi


Uygulamada dişlere iç yüzeyden müdahale edilir ve dışarıdan diş telleri belli olmamaktadır.

Sağlıklı dişlere sahip olmak ve daha fazla bilgi almak için implant ve endodonti-kanal tedavisi makalelerini mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.


Ortodontist Uzm. Uğur Ağar, Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Antalya

Ortodontist Uzm. Dt. Uğur Ağar

Uzm. Dt. Uğur AĞAR, 1974 Antakya doğumludur. Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan Uğur AĞAR ihtisasını Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamlayıp, İstanbul GATA'da ve Erciyes Üniversitesi'nde görevde bulunmuştur...

Uzm. Dt. Uğur Agar
İletişim Platformları

Antlara ile iletişime geçmenin üç basit yolu.

Ne zaman ve nasıl ihtiyacınız olursa olsun. Doğru tedaviyi bulmak için yardıma mı ihtiyacınız var? Kliniğinizde ilk değerlendirme veya randevu için bize resimler gönderin.

Diş Sağlığınızı ve gülüşünüzü önemsiyoruz.

Antalya / Lara'da bulunan tam teşekküllü Antlara Dental Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

İletişim Formu