Porselen Diş Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır? Antalya
Porselen kaplama, dişlerde içsel lekelenmeler, küçük kırıklar, hafif düzeydeki diş çapraşıklıkları, dişler arasındaki küçük boşluklar, diş gıcırdatma sonucu oluşan diş aşınmaları, dişlerdeki beyaz noktalar, renklenmeler gibi sorunlar olduğunda başvurulan bir diş kaplama tedavisidir.
Ücretsiz Randevu - Porselen Kaplama Diş
Antalya'da porselen kaplama yaptırmak için aşağıdan ücretsiz randevu alabilirsiniz.
25+ yıllık diş tedavisi deneyimi ve profesyonel hasta hizmetleri.
Porselen Diş Kaplama Yaptırmanın Faydaları
Gülüşünüzün güzelliğinden emin olarak gülümsemek sizi farklı bir insan yapabilir. Daha iyi görünmek, daha etkileyici gülümsemeye sahip olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği diş tedavilerinden biri porselen kaplamalardır. Porselen diş kaplama tedavisinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Dişlerde çeşitli nedenlerle oluşmuş içsel lekelenmeler giderilir.
- Hafif düzeyde olan diş çapraşıklıkları giderilir.
- Özellikle ön dişler arasındaki küçük boşluklar kapatılır.
- Gidiş gıcırdatma sonucu oluşan diş aşınmaları tedavi edilir.
- Dişlerdeki beyaz noktalar, renklenmeler giderilir.
Porselen diş kaplama yaptıranlar elde ettikleri bu sonuçlardan memnun kalırlar.
Porselen Kaplama Metal Destekli Midir?
İstenilen renk ve formda çok ince olarak hazırlanan porselen kaplamalar metal içermez. Metal destekli porselen kaplama yaptıranlar bu kaplamanın neden olduğu koku, diş etindeki morluk ve yapay görüntüden rahatsız olurlar. Gelişen teknoloji ile metal destekli porselen kaplamalar kadar dayanıklı yeni kaplamalar üretilmiştir. Artık kaplama tedavileri bu şekilde yapıldığından daha önce yaşanan diş etindeki mor görüntü, ağız kokusu, yapay diş görünümü ortadan kalkmıştır.
Porselen kaplamada estetik diş hekimleri seramik malzemeler kullanır ve hastaya estetik açıdan güzel bir görünüm kazandırır. Porselen kaplama diş tedavisi doğal diş görünümüne yakın görünüm elde etmek için tercih edilen gelişmiş bir yöntemdir. Porselen kaplama dişler, doğal diş yapısına benzer özelliklere sahiptir ve yıllarca bozulmadan kalır.
Günümüz teknolojileri ile üretilen porselen kaplamalar kırılmaya karşı dirençli ve doğal dişler gibi ışık geçirgenliği olan bir yapıdadır. Bu nedenle estetiği sağlamada, dişlerin şekil ve rengini düzeltmede oldukça başarılıdırlar.
Porselen Kaplama Diş Malzemesi Nedir?
Porselen kaplama yapımında 3 çeşit seramik kullanılmaktadır.
- Preslenmiş Seramik
- Yığılmış Seramik
- Lityum Disilikat
Preslemiş seramikler çok sağlam malzemelerdir ancak preslenmiş seramik diş kaplamaları ile istenilen incelikte kaplama yapılması mümkün değildir. Bununla birlikte, diş hekimleri, dayanıklılığın estetikten daha önemli olduğu durumlarda bunlardan yararlanabilir.
Yığılmış seramikler istiflenmiş seramiklerdir. Bu seramik daha hassas ve küçük kaplamalar üretmek için en iyi çözümü sunar. Ancak, preslenmiş seramikler kadar güçlü değillerdir.
Lityum disilikat porselen, CAD/CAM (Computer Aid Design/Computer Aid Manufacture - Bilgisayar Destekli Tasarım/Bilgisayar Destekli Üretim) teknolojisi ile üretilmektedir. Yapılan araştırmalar, zirkonya kaplamalardan bile daha güçlü olduklarını kanıtlamıştır. Bu nedenle lamine kaplama üretimi ve kaplama restorasyonlarında bu malzeme tercih edilmektedir.
Porselen Kaplama Diş Fiyatları Ne Kadar?
Son derece deneyimli diş hekimleri ile modern kliniğimizde tedavi olmak için web sitemize göz atabilirsiniz. Porselen kaplama öncesi ve sonrası fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.
Ayrıntılı bir fiyat listesi, garanti koşulları, diş hekimlerimizin deneyimi, tedavilerde kullandığımız markalar ve daha fazlası dahil olmak üzere tedavi için kliniğimize geldiğinizde her şeyi detaylıca anlatıyoruz.
Hem sağlam hem de estetik bir diş kaplama arıyorsanız porselen kaplamalar iyi bir seçimdir. Dolayısıyla bu güzel kaplamaların maliyeti de tercih edilen kaplama türüne göre farklılık göstermektedir. Sizin için en uygun kaplama malzemesi hakkında bilgi edinmek adına zirkonyum kaplama, lamine kaplama, emax kaplama yazılarımızı okumanızı ve kliniğimize gelerek deneyimli estetik diş hekimlerimizin size uygun gördüğü tedaviyi öğrenmenizi tavsiye ederiz.
Porselen Diş Kaplama Nasıl Yapılır?
Tedavi süreci uzun değildir; bazı basit porselen kaplamalar sadece bir seansta uygulanabilir. Ancak çoğunlukla diş kaplama tedavisi üç adımda ve iki diş kliniği randevusunda gerçekleştirilir.
- Danışma
- Laboratuvar Aşaması
- Son Randevu
İlk randevuda diş hekimlerimiz ağız röntgeni çeker ve ardından kaplama sonrası beklenen nihai sonuçları inceler ve değerlendirir. 20 dakikalık muayeneden sonra diş hekimi lokal anestezi uygular ve yeni kaplamalar için kaplama türüne bağlı olarak dişlerde törpüleme ya da aşındırma işlemi yapılır. Daha sonra ölçü alınır ve intraoral tarayıcı kullanılarak dişlerin bir kalıbı hazırlanır.
Ölçüler, kalıcı kaplama dişlerin üretimi için laboratuvara gönderilir. Nihai sonuç öncesi, dişlerinizin nasıl görüneceğini görmek için bir maket üretmek de mümkündür.
Hastanın ilk ziyarettinden sonra dişlerine geçici bir kaplama takılır. Son ziyaretinde de Antalya’nın en iyi diş hekimlerinden olan hekimlerimiz geçici kaplamaları çıkarır. Kalıcı kaplamaları özel diş yapıştırıcıları ile yapıştırır. Tedavi tamamlanır.
Porselen Kaplama Kırılır Mı? Kaplamada Ne Gibi Sorunlar Yaşanabilir?
Porselen kaplama, laboratuvar ortamında üretilen oldukça güçlü bir kaplama türüdür. Porselen kaplamadaki sorunların iki nedeni vardır: Biyolojik ve Biyomekanik sorunlardır:
- Biyolojik Nedenler:
- Biyomekanik Nedenler:
Protez altındaki çürükler, kök ve kanal sistemi ile ilgili problemler, dişeti çekilmeleri ve kemik kayıpları.
Bağlayıcı materyalin bozulması, protezin ana taşıyıcısının kırılması, dış yapıdaki kırıklar ve dişlerdeki kapanma sorunları biyomekanik sebeplerden bazılarıdır.
Biyomekanik nedenler ani darbeler, sert kabuklu bir gıdanın kontrolsüz bir şekilde ısırılması ya da bir meyve çekirdeğinin yanlışlıkla ısırılması da olabilir. Gece diş sıkmaya bağlı dişlerde oluşan hasarlar da bu nedenler arasındadır.
Porselen Kaplama Ne Kadar Süre Kullanılır?
Herhangi bir diş tedavisinin ömrü, kullanım sırasındaki çevresel faktörlere bağlıdır. Daha açıklayıcı olmak gerekirse porselen kaplama uygulanan dişlerin doğal yapısı bozulmamalıdır. Ağız ve diş sağlığı iyi korunduğu sürece porselen kaplamanın ömrü 25-30 yıla kadar çıkabilmektedir. Ancak ortalama ömür 20 yıldır.
Kaplamalarda hasar veya kırılma olması durumunda reçineyi dış etkenlerden korumak için hemen diş kaplamasının değiştirilmesi, yenilenmesi gerekir.
Porselen Kaplama Dişlerin Avantajları ve Dezavantajları
Porselen kaplamaların geleneksel kompozit kaplamalara göre kıyasla birçok avantajı vardır. Fakat porselen kaplamalar daha maliyetlidir.
Porselen kaplamaların avantajları
- Gülüşünüzü güzelleştirmek için mevcut en iyi ürünlerdir.
- Diğer tedavilere kıyasla bu tedavide daha az diş aşındırması yapılır.
- Lekelere karşı muadillerine göre daha dayanıklıdırlar.
- Kompozit kaplamaların aksine uzun vadeli çözümler sunar.
Tüm dişlere kaplama yapıldığında dahi kaplamalardan birini değiştirmek mümkündür.
Porselen Kaplamaların Dezavantajları
- Kalıcı bir tedavi olduğu için kaplamaları çıkarma işlemi ancak diş hekimi tarafından ve diş kliniğinde yapılabilir.
- Tedavi sonrası birkaç gün hastalarda sıcak veya soğuk içeceklere karşı diş hassasiyeti oluşabilir.
- Kaplama olmasına rağmen dişler yetersiz bakım ve ani darbelerle hasar görebilir veya parçalanabilirler.
Porselen Kaplama Diş İle İlgili Sık Sorulan Sorular
Porselen Diş Kaplama - Antalya
Aşağıdaki akordiyon menüden porselen kaplama diş alanında sık sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Cevabını bulamadığınız sorular için çekinmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İşlem öncesinde lokal anestezi uygulandığı için tedavi süreci ağrılı değildir. Bu tedavinin en yaygın rahatsızlığı porselen kaplama sonrası ortaya çıkar. Hastalar birkaç gün diş eti çizgilerinde ve çene kemiklerinde ağrı yaşayabilirler.
Diş kaplamaları yarı saydam malzemelerdir, bu nedenle doğal dişlerinizdeki bir renk değişikliği kaplamanın görünümünü etkiler. Diş kliniğimizde kaplama tedavisi öncesi dişlerdeki çürükler, hasarlar onarılır, en iyi estetik gülüş için kaplamadan önce dişlerdeki koyu renklerde düzeltilir.
Estetik diş hekimlerimiz sizin dişiniz ile porselen kaplamanızı eşleştirir. Diş hekimlerimiz size en uygun porselen kaplamaların rengini belirlerken yaklaşık 15 farklı renk tonundan yararlanır.
Kompozit bonding porselen kaplamalara alternatif olarak yapılan bir tedavidir. Her ikisi de dişleri kaplamak için yapılmıştır.
Porselen kaplamalar bir seramik tasarımcısı tarafından yapılırken, kompozit kaplamalar dişlerin dış yüzeyine yapıştırılan bir tür mühendislik ürünü reçinedir. Porselen kaplamalar birçok açıdan kompozit bondingden daha avantajlıdır.
Porselen kaplama diş ömrü 10-15 yıl kadardır. Kaplama dişin ömrünün uzaması ya da kısalmasında hastanın ağız ve diş sağlığına gösterdiği özen çok etkilidir. Düzenli olarak dişleri fırçalamak, diş ipi kullanmak, düzenli diş hekimi ziyaretleri kaplama diş kullanım ömrünü olumlu yönde etkiler.
Dişlere iyi tutunurlarsa çok fazla kuvvete maruz kalmadıkça porselen kaplama diş kırılmaz. Porselen kaplamalar küçük malzemelerdir, ancak aynı zamanda çatlaklara ve kırılmalara karşı da oldukça dayanıklıdır.
Porselen kaplamalar çıkarıldığında dişlere hiçbir kaplama yapılmadan dişler eskisi gibi kullanılamaz. Çünkü porselen kaplama yapılmadan diş minesi aşındırılır. Diş minesi vücut tarafından ya da yapay olarak yeniden üretilemez. Kaplamalar çıkarılırsa, dişler çürümeye ve lekelenmeye eğilimli olur.
Kaplama dişleri lekelenmelerden korumak için, doğal dişler ile aynı temizleme alışkanlıkları sürdürülmelidir. Lekelere karşı doğal dişlere göre daha dirençli olmalarına rağmen düzgün temizlenmedikleri takdirde dişlerde lekelenebilirler. Çay, kahve ve kırmızı şarap sevenler leke riskini azaltmak için pipet kullanmalı ve bu ürünleri ölçülü içmeli dişlerini düzenli fırçalamalıdır.